Молитва о арестованном

Постараемся детально ответить на вопрос: молитва о арестованном на сайте: молитва-богу.рф - для наших многоуважаемых читателей.

Православная молитва перед судом на благополучный исход дела

Принято считать, что жизнь православных христиан протекает тихо и без особых волнений. На практике все обстоит несколько иначе, православный человек, как и любой другой, может попадать в неприятные ситуации. Не застрахован он и от выяснений спорных вопросов, хотя для верующего христианина все же предпочтительнее решать любые споры мирно.

Если же другого выхода нет, и предстоит суд, христианин всегда обратится за помощью к Богу. Существует специальная молитва перед судом, которую читают для благополучного разрешения дела.

Как правильно молиться, если предстоит суд

Приступая к молитве перед судом на благополучный исход дела, нужно, прежде всего, испытать собственную совесть.

Совершенно не допустимо с точки зрения христианства просить помощи для того, чтобы скрыть свою вину или остаться безнаказанным в случае правонарушения. Если человек знает, что действительно совершил нечто противозаконное, но при этом хочет «выйти сухим из воды» — прибегать к помощи Божьей не только бессмысленно, но и кощунственно.

Обращаться к Богу молитвой о помощи в суде можно только в тех случаях, когда человек знает свою невиновность и хочет ее доказать.

Это могут быть ситуации:

Также в правоохранительные органы может обратиться человек, который стал жертвой каких-либо правонарушений.

Если исчерпались все иные способы примирения и нет другого выхода наказать злоумышленников – православный человек вправе обратится в органы. В таком случае, молитва, чтобы выиграть судебное дело, читается с целью восстановления справедливости.

В случае полной уверенности в собственной правоте и невиновности, нелишним будет взять благословение у священника перед заседанием. Но не стоит считать, что слова батюшки или специальная молитва могут подействовать как некий оберег или счастливый талисман – сами по себе эти действия мало что значат.

Духовная помощь и Божье участие в нашей жизни напрямую зависят от веры в Его Промысел и заботу о нас.

Если же читать молитву, чтоб выиграть дело в суде, берется человек с нечистой совестью – последствия никогда не будут благоприятными.

Обращаться к Богу с осознанием своей вины можно только лишь с целью покаяния, но никак не с целью сокрытия собственной провинности. Поэтому каждый православный христианин должен тщательно испытывать свою совесть.

Нужно честно ответить, прежде всего, самому себе – а нет ли чего такого, что не дает мне искренне и с чистым сердцем обратится к Богу?

Кому можно молиться перед судом

На самом деле, нет принципиальной разницы, кому именно молиться для благополучного исхода дела. Отдельные «специализации» тех или иных святых – это традиция нашей церкви, основанная на опытном познании жизни подвижников.

Так, принято считать, что святой, который при жизни помогал в том или ином деле или же сам боролся с определенным грехом, будет помогать в этом же и после своей кончины.

Однако эта традиция вовсе не запрещает обращаться с молитвенными просьбами к любимым святым, особо почитаемым в семье. Если есть сердечное желание, можно обращаться с молитвой перед судом к абсолютно любым святым, а также к самому Господу нашему Иисусу Христу, его Пречистой Матери.

Но бывают ситуации, когда человек еще не имеет особо чтимого святого, или же просто не знает, как и кому помолится. В таких случаях можно прибегнуть к чтению готовых молитв по молитвослову. Традиционно перед разбирательствами прибегают к небесной помощи святого Спиридона Тримифунтского, Николая Чудотворца, Анастасии Узорешительнице.

Почитание Николая Чудотворца настолько повсеместное, что нет верующего человек, не знакомого с этим святым. Обращаться к нему можно как своими словами, так и найти текст молитвы Николаю Чудотворцу о суде. Поскольку помощь этого святого очень обширна и подается в любых аспектах жизни, можно читать любой текст молитвы к этому святому, который приходится по душе молящемуся человеку.

Спиридон Тримифунтский – это греческий святой, ранее почитаемый на Руси не менее Святого Николая. По сей день не оскудевает поток паломников к святым мощам Спиридона, которые хранятся в православном храме на острове Корфу в Греции.

Интересно, что явным и физическим проявлением святости этого человека является тот факт, что его мощи сохраняют постоянную температуру человеческого тела вот уже несколько столетий.

Этот почитаемый святой по мнению верующих никогда не отказывает в помощи всем, кто искренне его просит. Молитва перед судом святому Спиридону Тримифунтскому можно читать как в храме, так и дома.

Святая Анастасия Узорешительница – прославленная великомученица IV века. Свое именование «узорешительница» получила за то, что помогала и облегчала страдания плененных христиан, находившихся в тюрьмах. Кровавое правление императора Диоклетиана принесло множество мучеников за веру, поскольку христианство тогда жестоко преследовалось и каралось. Святая Анастасия сумела не только сохранить свою веру, но также укрепила в исповедничестве множество узников того времени. Именно поэтому по сей день ей молятся все, кто так или иначе соприкасается с тюремными органами.

Не имеет большого значения, какому именно святому человек читает молитву для выигрыша дела. Главное это делать с чистой совестью, искренней верой и смирением перед Промыслом Божьим – тогда обращение к Богу будет обязательно услышано и человек получит духовную помощь и поддержку свыше.

О Великий и пречудный святителю Христов и чудотворче Спиридоне, Керкирская похвало, всея вселенныя светильниче пресветлый, теплый к Богу молитвенниче и всем к тебе прибегающим и с верою молящимся скоропредстательный заступниче! Ты веру православную на Никейстем Соборе посреде отцев преславно изъяснил еси, ты единство Святыя Троицы чудесною силою показал еси и еретиков до конца посрамил еси. Услыши нас, грешных, святителю Христов, молящихся тебе, и сильным твоим предстательством у Господа избави нас от всякаго злаго обстояния: от глада, потопа, огня и смертоносныя язвы. Ты бо во временней жизни своей от всех сих бедствий избавлял еси людей твоих: от нашествия агарян и от глада страну твою сохранил еси, царя от неисцельнаго недуга избавил и многия грешники к покаянию привел еси, мертвых преславно воскрешал еси, за святость же жития твоего Ангелы невидимо в церкви поющия и сослужащия тебе имел еси. Сице убо прослави тебе, вернаго Своего раба, Владыка Христос, яко вся тайная человеческая деяния дарова тебе разумети и обличати неправедно живущия. Многим в скудости и недостаточестве живущим ты усердно помогал еси, люди убогия изобильно во время глада напитал еси и ина многа знамения силою в тебе живущаго Духа Божия сотворил еси. Сице и нас не остави, святителю Христов, поминай нас, чад своих, у Престола Вседержителя и умоли Господа, да подаст многих наших грехов прощение, безбедное и мирное житие да дарует нам, кончины же живота непостыдныя и мирныя и блаженства вечнаго в будущем веце сподобит нас, да выну возсылаем славу и благодарение Отцу, и Сыну, и Святому Духу, ныне и присно и во веки веков. Аминь

О многострадальная и премудрая великомученице Христова Анастасие! Ты душею на небеси у Престола Господня предстоиши, на земли же, данною тебе благодатию, различная совершаеши исцеления: призри убо милостивно на предстоящия люди и молящиеся пред мощами твоими, просящия твоей помощи: простри ко Господу святыя молитвы твоя о нас, и испроси нам оставление согрешений наших, недужным исцеление, скорбящим и бедствующим скорую помощь: умоли Господа, да подаст всем нам христианскую кончину и добрый ответ на Страшнем Суде Своем, да сподобимся и мы купно с тобою славити Отца и Сына и Святаго Духа во веки веков. Аминь.

Символ Веры

Молитвы о заключенных в темницах

Господи Боже мой! По единей токмо благодати Своей, Ты от небытия мя в бытие привел еси, и Своим образом украсил меня. Аз не помыслих довольне благодарити Тя, ни яко даровал еси мне жизнь, ниже яко поставил еси мя над всеми земными тварьми, аки царя их. Ты сподобил мя еси прияти святое крещение, егда бех младенец. Аз же из детства моего не сохранил благодати крещения: начен бо измлада лгати, сквернословити, составляти сладострастныя песни, ленитися, утаевати чужое, противитися повелением моих родителей, презирати добрые советы старейших мя, младших же мене леты всуе бити рукою. Егда же приидох в возраст мужества, предахся различным страстем, пиянству, блуду, злоприобретению, гневу, гордости. И тело мое и душу всеконечно оскверних грехами. В кую скверну телесную не впадох аз окаянный? В коей нечистоте плотстей не вообразих себе явствене и в сновидении? Кое зло не помыслих в души моей? Коль многая неподобная мечтания взыдоша в душу мою! Колико себялюбец бых аз, не помышляяй имети христианския любве к ближнему! Ожисточих аз, окаянный, мое сердце толико, яко ни от молений, ни от слез, ниже от стона страждущих по моей злобе или корысти, не умиляхся. По сем же явная моя преступления не исповедах пред судиями. Множицею лгах на суде, и не смущахся. Не бысть пред очима моима ни стыдения человеческа, ни страха Божия. Забывах наутра и вечер творити молитвы, ниже единою оградити себе крестным знамением, являяй себе яко безбожна. Уклоняхся и в беседе с ближними моими воспоминати моего Создателя и Спасителя. Имя же врага спасения моего, диавола, увы мне, неразумному! почасту вспоминах. Аще и приях благая от руки Твоея, милостиве Господи, аще и видех болезни и иныя посещения на моих ближних: обаче от сего не умудряхся к покаянию пред Тобою.

И тако до конца аз отступих от Тебе, Господа моего! Отъидох от Тебе, яко блудный сын, на страну далече: удалихся не местом, вездесущ бо еси Ты, и ничто не может от Тебе утаитися, но воистину же духом и житием моим. Образ и подобие Твое помрачих во мне: уподобихся же паче падшим духом, имже и предах себе. Отдел Московского Патриархата по взаимодействию с Вооруженными Силами и правоохранительными учреждениями могу ли помыслити от начала мира быти подобна мне грешника? Горше самех христоубийц аз, окаянный, согреших.

Тако удалився Тебе, достигох и до сея темницы, содеяхся, именем и житием моим, преступник.

Но Господи, Господи! Оставих Тя, не остави мене. Не отврати лица Твоего от мене, яко скорблю. Не попусти мне погибнути со беззаконьми моими, аще и не достоин есмь помилован от Тебе быти. Помилуй мя, Боже, по велицей милости Твоей! Имиже токмо веси судьбами, спаси мя, многогрешнаго. Яко Ты еси, Боже, Бог кающихся, и Тебе славу возсылаю, Отцу и Сыну и Святому Духу, ныне и присно и во веки веков. Аминь.

Долготерпеливе и многомилостиве Господи! Припадаю к Тебе, аз сый узник, моляся тепле: якоже сильный Самсон позна свое безсилие, егда бе под стражею, и обратихся к Тебе, всесильному Богу, окованный путы железными; якоже нечестивый Манассия в пленении и темнице взыска Тебе, истиннаго Бога; якоже пленнии иудеи паче на земли чуждей уразумеша Тебе, Бога отец своих; якоже блудный сын воспамяну отца своего, егда, отшед на страну далече, нача изгибати гладом: тако и аз отныне токмо познаю Тебе и прилежно молю. Отчужден есмь аз ныне общения с человеки: но Ты еси взыскуяй отчужденных. Несть со мною зде ни отец, ни мать, ни брат, ни един от другов моих, да помогут ми; не услышит отсюда моего вопля никтоже от них: но Ты близ еси всем скорбящим и призывающим Тя во истине. О милосердный Боже! Аще аз и паче числа песка морскаго согреших пред Тобою, аще и несмь дотоин воззрети на высоту небесную от множества грехов моих: но Ты, непамятозлобив сый, приими мя кающегося. Тебе единому согреших, но и Тебе единому каюся. Всемилостиве Господи! прежде даже до конца не погибну, спаси мя.

О, Пресвятая Дево, Мати Господа и Спасителя моего! Вси человецы притекают к Тебе, и никто притекаяй отходит от Тебе всуе, аще о добре просит. Молят Тя архиерее и священницы, яко Матерь еси Архиерея великаго, прошедшаго небеса. Молят Тя иноки и инокини, яко Сама еси Пречистая Дева. Молят тя отцы и матери, иже болезнуют о своих детех, в немощех лежащих, или далече живущих, яко Сама болезнующи искала еси Сына Своего, егда Он, дванадесятолетний отрок, оста в Иерусалиме. Молят Тя обидимии, яко претерпела еси гонение от Ирода с Божественным Младенцем. Возносят к Тебе последнюю свою молитву умирающии, яко Ты предстояла еси у Креста умирающего Сына Твоего. Молят Тя праведнии и вси хотящии благочестиво жити: и никтоже от них достиже праведности, не имеяй Тебе молитвенницу. Тако вси имут Тя заступницу усердну, и всем подаеши скору помощь.

Един ли аз, грешник в темнице седяй, забвен буду от Тебе? Мене ли единаго молитву не услышиши? Мене ли, прибегающаго к Тебе, не приимиши под кров Твой? О, никакоже помышляю сему быти! понеже Матерь еси Спасителя погибающих грешников. Понеже яко несть иного Бога, разве Иисуса Христа, Сына Твоего, со Отцем и Святым Духом во едином Божестве покланяемаго, тако несть иного у престола Божия ближайшаго ходатая, якоже Ты, Мати Божия! Матернее Твое моление много может ко благосердию Владыки. Пред Ним Тебе вся возможна суть. Сего ради, на Тя по Бозе все упование мое возлагаю. Сего ради, храню аз пречистый образ Твой во узилищи моем, памятуяй близость Твою ко всем скорбящим и заключенным.

Обаче Ты, Матерь Божия, являла еси доныне ко мне многия милости по моим прошением к Тебе! Чимже аз явихся пред Тобою? Увы мне злонравному! Аз же непамятлив бых Твоих благодеяний. Но, о милосердная Царице Богородице, прости моя измены и неразумие; не отвергни мене, паки возвращающагося к Тебе, яви ко мне древняя Твоя милости и приими мя на Свои мощныя руки, аки боляща, аки еле жива суща от язв греховных.

Приведи мою душу грешную к покаянию, беззакония бо моя превзыдоша главу мою: колико доселе прогневах аз Бога моего лжами, хищениями, пиянством, крамолами, жестокосердием, безсовестием. Беспрестани согрешаю и в сей темнице леностию, мечтаниями, обманами, непокорством, досаждениями соузникам моим и развращением их, татьбами и роптанием на мою участь. Ктому не бысть у мене доныне ни слез, ни умиления, или же аз плаках токмо от досады моея.

Примири убо мене, Благодатная, с Богом Сыном Твоим. Сподоби мя получити разрешение во всех гресех моих в тайне покаяния, и абие причаститися Святаго Тела и Крови Сына Твоего. Помози ми отныне возненавидети злыя моя страсти и крепце воинствовати противу греха; зане, аще в чесом и покаюся, по малем часе таяжде творю, и сице лжив пред Богом обретаюся. Испроси ми, Владычице Богородице, благодать прочее время живота моего в твердом покаянии скрнчати. Милуяй грешники, не презри мене, перваго из них. Зриши моя беды, зриши мою горьку жизнь в сей темнице. Помози ми претерпети до конца позор мой, тесноту и прочия темничныя лишения, да не впаду в отчаяние, да не дерзну вознести хулы на Промысл Божий, но токмо скорблю и плачу о гресех моих, токмо от печали моея о чадах моих и сродниках, от них же разлучен есмь, обращаюся ко утешению в молитве. Несть у меня терпения, и кийждо день мню, яко наста конец моему терпению. О, печальных неведомое утешение! Утеши моего отца и матерь и сродники, иже скорбят о мне, для нихже аз содеяхся, яко мертв. Наипаче же, о человеколюбивая Мати! не лиши Твоего покровительства жену и чада моя, ихже оставих аз, яко преступный отец, зане они неповинни суть и во гресех моих. Препитай их и сохрани здравы и богобоязненны. Даруй ми, напоследок, видети свободу и со слезами радости облобызати моих домашних. Из глубины души моея вопию к Тебе, Царице Небесная, от одного образа Твоего с предвечным Младенцем, на руку Твоею держимым, чувствуяй в сердце моем отраду: не отрини мене, буди ми покровительница во всяких моих нуждах, во всяком моем страхе и унынии, днем и нощию, во здавии и болезни. Облегчи моя душевныя и телесныя скорби, яко Ты еси всех скорбящих радость. Милостива буди ми не зде токмо, но и тамо, в стране вечней. Не остави мене без Твоего заступления в день страшнаго второго пришествия Господа моего. Ей, Пресвятая Богородице! Не забуди тогда моея веры, яже к Тебе, и недостойных моих молитв пред Тобою. Да тако, быв на вечныя времена помилован, в безконечныя же веки буду благодарить Тебе и славословити Отца и Сына и Святаго Духа. Аминь.

О, великий чудотворче и угодниче Христов, святителю отче Николае! Ты, скорый помощник еси и благостынный заступник всем призывающим тя, паче же сущим в смертных бедах. Таковыя чудеса милосердия ты являл еси и во дни жития твоего. Егда же, по смерти твоей, предстал еси Престолу Божию, по сем никто же может исчислити милостей твоих, аще бы и многи языки имел. Ты сохраняеши плавающая по водам; ты многих утопающих спасл еси. Ты храниши в пути, ихже застигоша ветры, великий снег, лютый мраз, множайший дождь. Ты соблюдавши домы и имения от запаления злонамеренных человек и всеконечнаго сожжения. Ты защищаеши сущих в пути от нападения злодеев. Ты пособствуеши нищим и убогим, избавляяй их от крайнягоуныния и грехопадения, нищеты ради. Ты заступаеши невинныя от оклеветаний и неправеднаго осуждения. Ты спасл еси от самыя смерти триех мужей, в темнице седящих, имже определено бе посечение мечем.

Тако, тебе даровася от Бога великая благодать молитися за человеки и спасати сущих в беде! Еще же ты прославился еси твоею помощию людем между неверными агаряны.

Мне ли токмо, злосчастному и бедствующему, не поможеши, аще и аз сей жребий уготовах себе? Заступи убо и мене от уныния и отчаяния, зле обстоящих мя. О, великий угодниче Николае! Ты сам претерпел еси заключение в темнице за святую веру и, яко ревностный пастырь Христов сам познал еси, сколь тяжко лишение свободы и во узах пребывание. Коль многим молящимся тебе во узах ты помогл еси! Облегчи и мне, сидящему в темнице, сие злоключение. Даруй ми скоро видети конец темничнаго моего пребывания и получити свободу, — не ради продолжения грехов моих, но ради исправления моея жизни! Помолися усердно и о сем, еже избавитися ми вечныя темницы, да твоею помощию спасаемъ, прославляю Бога, дивнаго во святых Своих. Аминь.

Св. Иоанн Предтеча в пустыне

Победоноснаго Воскресения/ истинноименитая наречена еси, мученице Христова,/ победы на враги поставила еси мук терпением,/ Христа ради, Жениха твоего, Егоже возлюбила еси./Того моли/ спасти души наша.

дня, научи меня принять их со спокойной душою и твердым убеждением, что на все святая воля Твоя.

Во всех словах и делах моих руководи моими мыслями и чувствами. Во всех непредвиденных случаях не дай мне забыть, что все ниспослано Тобой.

Научи меня прямо и разумно действовать с каждым членом семьи моей, никого не смущая и не огорчая.

Господи, дай мне силу перенести утомление наступающего дня и все события в течение дня. Руководи мою волею и научи меня молиться, верить, надеяться, терпеть, прощать и любить. Аминь.

Яко милосердия источник, и благости пучина, Христе Боже, не презри в скорбех и бедах Тебе верно призывающего, но яко щедр, помилуй, и от уз скоро свободи, да пою Ти: Аллилуиа.

Изведи из темницы душу мою, исповедатися имени Твоему. Вонми молитве моей, яко смирихся зела

Из глубины воззвах к Тебе, Господи, Господи, услыши глас мой.

Да будут уши Твои внемлюще гласу моления моего.

“Тогда сказал Иисус к уверовавшим в Него Иудеям: если пребудете в слове Моем, то вы истинно Мои ученики. И познаете истину, и истина сделает вас свободными. Ему отвечали: мы семя Авраамово и не были рабами никому никогда; как же Ты говоришь: “сделаетесь свободными”? Иисус отвечал им: истинно, истинно говорю вам: всякий, делающий грех, есть раб гpexa. Но раб не пребывает в доме вечно; сын пребывает вечно. Итак, если Сын освободит вас, то истинно свободны будете”.

Церковные требы в православных храмах Иерусалима

Сорокоуст о упокоении

Неусыпаемая псалтирь

Церковная записка

Молебен о здравии

Сорокоуст о здравии

Храмы и монастыри в которых совершаются богослужения

Copyright Символ Веры ©2007 – 2017. All Rights Reserved.

Оценка 3.3 проголосовавших: 22
ПОДЕЛИТЬСЯ

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Please enter your comment!
Please enter your name here