Молитва арсению комельскому

Постараемся детально ответить на вопрос: молитва арсению комельскому на сайте: молитва-богу.рф - для наших многоуважаемых читателей.

Молитва арсению комельскому

Преподобному Арсению Комельскому, Вологодскому (тропарь, кондак и молитва)

У дали́вся ми́ра, и водвори́вся в пусты́ню,/ и ту подвиза́вся до́брым по́двигом,/ посто́м, и моли́твами, и мно́гим терпе́нием,/ и жив показа́л еси́ мно́гая чудеса́,/ и по преставле́нии свое́м источа́еши разли́чная исцеле́ния/ с ве́рою приходя́щим к честно́му гро́бу твоему́,/ Арсе́ние, о́тче наш,/ моли́ Христа́ Бо́га// спасти́ся душа́м на́шим.

Ж ите́йския молвы́ отбе́г,/ и в пусты́ню всели́лся еси́,/ и та́мо житие́м жесто́ким пожи́л еси́,/ и зве́ря свире́паго а́ркуда моли́твами укроти́л еси́,/ и мно́гим был еси́ наста́вник ко спасе́нию,/ и того́ ра́ди получи́л еси́ жизнь ве́чную на Небесе́х./ Всегда́ зря Святу́ю Тро́ицу,/ моли́ изба́витися нам от бед, да зове́м ти:// ра́дуйся, о́тче наш Арсе́ние, пусты́нный жи́телю.

О свяще́нная главо́, преподо́бне о́тче, и преблаже́нный а́вво Арсе́ние Вели́кий! Не забу́ди ни́щих свои́х до конца́, но помина́й нас всегда́ во святы́х твои́х и благоприя́тных моли́твах к Бо́гу. Помяни́ ста́до твое́, е́же сам упа́сл еси́, и не забу́ди посеща́ти чад твои́х: моли́ за ны, о́тче свяще́нный, за де́ти твоя́ духо́вныя, я́ко име́яй дерзнове́ние к Небе́сному Царю́. Не премолчи́ за ны ко Го́споду и не пре́зри нас, ве́рою и любо́вию чту́щих. Помяни́ нас недосто́йных у Престо́ла Вседержи́телева, и не преста́й моля́ся о нас Христу́ Бо́гу, дана́ бо тебе́ благода́ть за ны моли́тися. Не мним тя су́ща ме́ртва, а́ще те́лом и преста́вился еси́ от нас, но и по сме́рти у́бо жив сый пребыва́еши: не отступа́й от нас ду́хом, сохраня́й нас от стрел вра́жиих, и вся́кия пре́лести бесо́вския, и ко́зней диа́вольских, па́стырю наш до́брый! А́ще моще́й твои́х ра́ка пред очи́ма и ви́дима есть всегда́, но свята́я твоя́ душа́, со а́нгельскими во́инствы, со безпло́тными ли́ки, с Небе́сными си́лами, у Престо́ла Вседержи́телева предстоя́щи, досто́йно весели́тся. Те́мже к тебе́ припа́даем, и тебе́ мо́лим, и тебе́ ми́ли ся де́ем, моли́ся о нас всеси́льному Бо́гу о спасе́нии душ на́ших, испроси́ нам вре́мя на покая́ние, и е́же невозбра́нным прейти́ от земли́ на Не́бо, мыта́рств же го́рьких возду́шных князе́й и ве́чныя му́ки изба́витися, и Небе́сному Ца́рствию насле́дникам бы́ти, со все́ми пра́ведными, от ве́ка угоди́вшими Го́споду на́шему Иису́су Христу́, Ему́же подоба́ет вся́кая сла́ва, честь и поклоне́ние, ны́не и при́сно, и во ве́ки веко́в. Ами́нь.

  • 22 Ноябрь 2017

Обновления на сайте

Обновления на сайте

В раздел ТИПИКОН добавлена Глава 56. и Глава 57.

Объявления

  • 08 Июль 2014

Уважаемые пользователи, скачать богослужебные книги Вы можете на сайте ДЬЯЧОК , который является приложением к сайту Псаломщик.

ПОИСК ПО САЙТУ

Чтобы быстро найти нужную вам информацию, воспользуйтесь Поиском по сайту Псаломщик находящимся на главной странице.

Молитва арсению комельскому

Православный календарь

Православные новости

Главное меню

Вера без дел мертва

Им нужна Ваша помощь.

Внеси посильный вклад.

Прими участие в благом деле.

Встреча с Богом

С Божией помощью вышла в свет книга “Встречам быть” А.Скороход.

Православные сайты

Акафист Арсению Комельскому

Избранный чудотворче и изрядный угодниче Христов, Арсение преподобне, восхваляем тя, безмолвия, терпения и нищеты духовныя учителя. Ты же яко имеяй дерзновение ко Господу, моли Его избавити обитель твою и нас, грешных, от всех бед и скорбных обстояний, да со умилением зовем ти:

Радуйся, Арсение, Комельский чудотворче.

Ангела земнаго и небеснаго человека зрим тя, преподобне: ты бо измлада Отца Небеснаго возлюбил еси и Тому Единому волю твою поработил еси; сего ради ублажаем тя сице:

Радуйся, измлада гласу Божию в совести внимавый.

Радуйся, образ Божий в души твоей в чистоте хранивый.

Радуйся, земное величие твое по роду ни во что вменивый.

Радуйся, от юности нищету духовную возлюбивый.

Радуйся, смирения учителю.

Радуйся, девства ревнителю.

Радуйся, обитель преподобнаго Сергиа, яко тихое пристанище, избравый.

Радуйся, житию Сергиеву ревностне подражавый.

Радуйся, Арсение, Комельский чудотворче.

Видев в иночестве оплот и ограждение от суеты мирския и душевредных помыслов, преподобне, в юных летех, потщался еси прияти на ся ангельский образ, смиренне взывая всевидящему Хранителю душ и телес: Аллилуиа.

Разум твой, преподобне отче, Христовым светом просветити возжелав, вдался еси чтению божественных писаний: узрев же пользу от сего души твоей, приял еси труд списовати священныя книги и теми ближних твоих умудряти; сицевому твоему усердию дивящеся, взываем ти:

Радуйся, пищи духовныя, паче телесныя рачителю.

Радуйся, священных книг списателю.

Радуйся, о душевней пользе собратий твоих ревновавый.

Радуйся, молвы житейския избежавый.

Радуйся, труды душеполезныя честне почитавый.

Радуйся, истиною Христовою, аки мечем противу врага душевнаго спасения вооруженный.

Радуйся, словом Господним, яко хлебом небесным насыщенный.

Радуйся, в различных послушаниих испытанный.

Радуйся, Арсение, Комельский чудотворче.

Силою свыше преумудренный, ты святе Арсение, избран был еси во игумена обители богоноснаго Сергия, и возлагая надежду на его многомощное предстательство пред Престолом Пресвятыя Троицы, в смирении и покорности Ея святей воли, со страхом и трепетом взывал еси: Аллилуиа.

Имея непрестанное попечение о вверенных твоему водителству иноцех обители Сергиевы, ты, преподобне, первее умножил еси подвиги твоя, прилагая труды ко трудом; сего ради возглашаем тебе:

Радуйся, совершеннаго терпения наставниче.

Радуйся, смиренномудрия проповедниче.

Радуйся, надежный иночествующих руководителю.

Радуйся, преподобных Сергиа, Никона, Саввы и прочих святых игуменов Лавры Сергиевы достойный приемниче.

Радуйся, свеще на свешнице Церкве Российския поставленная.

Радуйся, иноков добрых образе и украшение.

Радуйся, Богови верный служителю.

Радуйся, преподобных Его небесный сожителю.

Радуйся, Арсение, Комельский чудотворче.

Бурю внутрь имея помышлений сумнительных, великий князь Василий смутися, узрев тя, преподобне, игумена великия Лавры в ветсей и многошвенней одежди: уведев же от братии о твоем велицем смирении и нелицемерней простоте, прослави смирившаго себе до крестныя смерти Господа, зовый: Аллилуиа.

Слышавше иноцы и мирстии людие о подвизех твоих, преславне Арсение, прославляху Господа и тебе, яко Его угодника. Ты же, пребывая в Лавре послушания ради и бегая славы мирския, почасту удалялся еси во обитель Махрищскую, идеже удостоился еси явления славы Божией на мощех преподобнаго Стефана и память его творити уставил еси. Последи же по слову Писания, взыскуя грядущаго града, преподобне, взем святый крест и икону Пречистыя Богородицы, тайно удалился еси в пустыню, чая Бога спасающаго; сего ради приими благосердне похвалы сия:

Радуйся, самоотвержения учителю.

Радуйся, простоты христианския хранителю.

Радуйся, прославления преподобнаго Стефана свидетелю.

Радуйся, памяти его установителю.

Радуйся, водительству Промысла Божия покорный.

Радуйся, буим себе почитавый.

Радуйся, града грядущаго искавый.

Радуйся, горлице пустыннолюбивая, от мира в пустыню возлетевшая.

Радуйся, Арсение, Комельский чудотворче.

Боготечною звездою явился еси, богомудре Арсение, стране Вологодстей, и поселился еси в веси Масленстей, идеже пред сим прославися явлением икона Пресвятыя Богородицы Одигитрии, к ней же яко благой путеводильнице притекл еси зовый в восхищении духовнем Богу: Аллилуиа.

Видяще вси окрестнии и проходящии людие пустынное твое житие и подвиги твоя, прославляху Господа, явившаго миру сицеваго угодника. Мы же грешнии, приносим ти похвалы сия:

Радуйся, звездо, страну Вологодскую осиявшая.

Радуйся, лозо вертограда Сергиева.

Радуйся, гордости прогонителю.

Радуйся, ига Христова носителю.

Радуйся, темноты народныя просветителю.

Радуйся, пустыни Масленския первый насельниче.

Радуйся, обуреваемых страстьми пристанище благоутишное.

Радуйся, обидимых прибежище надежное.

Радуйся, Арсение, Комельский чудотворче.

Проповедник несумненнаго пути ко спасению явился еси, премудре Арсение, твоими труды, безкорыстием и терпением, на нихже взирающе, усердне славим Давшаго ти силу и крепость Господа, вопиюще Ему: Аллилуиа.

Возсия, яко солнце в пустыни Масленстей, но бегая молвы человеческия, преподобне, отшел еси в непроходныя дебри комельския, нося смирения ради древяный крест, и ту при реце Кохтоши, идеже ноша с рамен твоих спаде и свет небесный осия тя, поставил еси крест и поселился еси, чая в безмолвии работати Господеви со страхом; сего ради приими похвалы сия:

Радуйся, промышлением Божиим в пустыню Комельскую приведенный.

Радуйся, светом небесным зде осиянный.

Радуйся, пустыню сию от всея души возлюбивый.

Радуйся, от козней вражеских святым крестом себе оградивый.

Радуйся, покрову Пресвятыя Богородицы ся предавый.

Радуйся, единаго на потребу непрестанне искавый.

Радуйся, славолюбия искоренителю.

Радуйся, соименному тебе великому Арсению верный подражателю.

Радуйся, Арсение, Комельский чудотворче.

Хотя враг рода человеча изгнати тя, преподобне, из пустыни Комельския, многа искушения тебе деяше; но ты яко твердый адамант неизменне пребывал еси в любви к пустыни, взывая к распятому за ны Господу: Аллилуиа.

Новыя труды подъял еси, блаженне Арсение, егда, по внушению Божию, устроити обитель в пустыни Комельстей восхотел еси и сея ради вины шед неленостне во град Москву и смиренне пред очи царя Василиа Иоанновича представ, молил еси оградити устрояемую обитель от обид и утеснений, яже наущением вражеским деяша окрестнии людие. Царь же, ведая тя яко угодника Божия, и исполняя Писание: толкущему отверзется, повеле дати тебе грамоту во ограждение обители. За сицевыя твоя труды и подвиги вопием ти со умилением:

Радуйся, злато в горниле терпения искушенное.

Радуйся, бисере честный, от скверны греховныя безмолвием очищенный.

Радуйся, пустынных обителей основателю.

Радуйся, вражды и нестроения устранителю.

Радуйся, сердце царево на милость преклонивый.

Радуйся, безмолвие твое ради спасения ближних нарушивый.

Радуйся, прибегающым к тебе в нуждах усердный помощниче.

Радуйся, сущым в напастех скорый заступниче.

Радуйся, Арсение, Комельский чудотворче.

Странным твоим житием, преподобне, пустыня Комельская озарися, емуже внимающе, устранимся мира, ум на небеса возложше, аще бо спасения душевнаго ради и удалился еси в пустыню, но мнози пустыннолюбцы сокровищами души твоея привлекл еси, с нимиже ныне в невечернем свете сладко воспеваеши Светоподателю Христу: Аллилуиа.

Весь исполнен был еси любве к Богу и ближним твоим, святе Арсение, и сего ради безропотне принимал еси неисчетныя обиды от гонящих тя из пустыни. Егда же временне отшедшу ти из келии твоей, людие нечестивии нападоша на ню и келейнаго твоего старца убиша, ты, преподобне, в велицей скоби и потери брата и о духовней погибели тех буиих людей, дал еси место гневу и удалился еси за тридесять поприщ в дебрь Шилегодскую, идеже пожил еси в совершеннем безмолвии, дондеже открыт был еси ловцем зверей. Сицевому терпению дивящеся, возглашаем ти:

Радуйся, любве Христовы верный носителю.

Радуйся, спасительнаго долготерпения учителю.

Радуйся, обиды, яко воздаяние за грехи, приимавый.

Радуйся, содеянное тебе зло незлобием покрывый.

Радуйся, пустыню Шилегодскую житием твоим освятивый.

Радуйся, явлением твоим зверей дубравных удививый.

Радуйся, невинно страждущих твоим примером укрепивый.

Радуйся, сирых и убогих покровителю.

Радуйся, Арсение, Комельский чудотворче.

Всякую нашу скорбь утоли твоею многомощную помощию, преподобне Арсение, и испроси нам у Господа силу и крепость понести крест свой до конца живота, взывая Владыце всех: Аллилуиа.

Ветия многовещанныя, яко рыбы безгласныя, видим о тебе, богомудре Арсение: недоумеют бо достойне восхвалити твоя подвиги. Мы же грешнии, любовию к тебе подвизаемии, дерзаем ублажати тя сице:

Радуйся, пустынников древних, Антониа, Павла, Герасима нелицемерный подражателю.

Радуйся, Христа, не имевшаго где главы преклонити, твердый последователю.

Радуйся, от зверей лютых почитаемый.

Радуйся, от людей зверонравных гонимый.

Радуйся, ловцу зверей себе явивый.

Радуйся, безкорыстием и прозорливостию ловца того поразивый.

Радуйся, новую обитель в дебри Шилегодстей основавый.

Радуйся, яко силою молитв твоих обитель та со всеми притекшими к ней от нашествия татар спасеся.

Радуйся, Арсение, Комельский чудотворче.

Спасти хотя душу твою на месте, Богом указанном ти, святе Арсение, вознамерился еси возвратитися в любезную тебе пустыню Комельскую и зде обитель устроити; первее же ты направил еси стопы твоя во град Москву к царю Василию Иоанновичу; испросив же от него новую грамоту ради пустыни Комельския, со учеником Герасимом отшел еси из обители Шилегодския на прежнее место в пустыню Комельскую и начал еси устрояти обитель во славу и честь Пресвятыя Богородицы, Юже, яко непрестанную помощньицу и скорую заступницу прославляя, с верою и надеждою взывал еси Богу: Аллилуиа.

Стена еси крепкая обители твоей и всем прибегающым, преподобне Арсение, твоим бо святым житием многия в пустыню привлекл еси, сего ради вопием ти:

Радуйся, жития иноческаго мудрый устроителю.

Радуйся, смирения, целомудрия и нестяжательности ревностный насадителю.

Радуйся, земный ангеле и небесный человече.

Радуйся, к тебе бо, яко мудрому наставнику, искавшии совершенства прибегаху.

Радуйся, яко слову твоему и звери дубравнии внимаху.

Радуйся, злых сердец умягчение.

Радуйся, обители твоея неусыпный попечителю.

Радуйся, Пречистыя Богородицы верный служителю.

Радуйся, Арсение, Комельский чудотворче.

Пение умиленное аще и приносим ти, достохвальне Арсение, ничтоже совершаем достойно, но ты, преподобне, покрый наше недостоинство твоим снисхождением и научи ны чистым сердцем воспевати прославившему тя Господу: Аллилуиа.

Светозарным светилом возсиял еси, преподобне Арсение, в пустынях Шилегодстей и Комельстей, аще и преселился еси в последнюю, но не забыл еси посещати и первую, обличая окрестныя люди в нарушении ими заповедей и уставов церковных. Пред концем же живота твоего ты, преподобне, затворился еси в келии твоей и начал еси готовитися; последи же собрал еси братию к смертному одру твоему, моля их имети любовь между собою, благословив же их, мирно предал еси дух твой Богу, и погребен был еси во обители Комельстей, идеже мощи твоя токи чудес изливают, подвизающе взывати тебе:

Радуйся, светило, свет свой от Христа восприявшее.

Радуйся, яко светом тем пустыни осветишася.

Радуйся, заповедей Господних строгий исполнителю.

Радуйся, нарушителей оных скорый обличителю.

Радуйся, кончину твою предузнавый.

Радуйся, мощи твоя во благословение обители давый.

Радуйся, яко мощи сия токи чудес источают.

Радуйся, яко чудеса тая восхваляти тя благодарне подвизают.

Радуйся, Арсение, Комельский чудотворче.

Благодати источник святыя мощи твоя имамы и до днесь, блаженне Арсение, аще бо и обитель твоя убежищем инокинь ныне соделана бысть: в Царствии бо Небеснем несть мужеск пол, ни женск, но вси роди, единым сердцем и едиными усты, немолчне славословят Подателя всех благ Святаго Духа утешителя, поюще Ему: Аллилуиа.

Поюще твоя подвиги и чудеса, славословим прославльшаго тя Господа и просим тя, преподобне Арсение, освяти, вразуми и научи ны, грешныя, со умилением взывати тебе:

Радуйся, буиих вразумителю.

Радуйся, разслабленных возстановителю.

Радуйся, слепым зрение, глухим слышание, немым разрешение языка даровавый.

Радуйся, трезвости утвердителю.

Радуйся, враждующих примирителю.

Радуйся, совести пробудителю.

Радуйся, душеполезных благ подателю.

Радуйся, не точию обители твоея, но и всея области Вологодския покровителю.

Радуйся, Арсение, Комельский чудотворче.

О преподобне и богоносне отче наш Арсение, приими от нас недостойных, малое сие моление и богоприятным ходатайством твоим умоли Господа избавити Церковь Православную от безверия, ересей и расколов, Отечество наше от нашествия иноплеменных, от недуга и глада, от всякия скобри и смертоносныя раны, обитель же твою и нас всех от враг видимых и невидимых. Да твоим всемощным заступлением укрепляеми и твоею любовию согреваеми с верою и надеждою благодарне вопием Творцу небесе и земли: Аллилуиа.

О преподобне и богоносне отче наш Арсение, приими от нас недостойных, малое сие моление и богоприятным ходатайством твоим умоли Господа избавити Церковь Православную от безверия, ересей и расколов, Отечество наше от нашествия иноплеменных, от недуга и глада, от всякия скобри и смертоносныя раны, обитель же твою и нас всех от враг видимых и невидимых. Да твоим всемощным заступлением укрепляеми и твоею любовию согреваеми с верою и надеждою благодарне вопием Творцу небесе и земли: Аллилуиа.

О преподобне и богоносне отче наш Арсение, приими от нас недостойных, малое сие моление и богоприятным ходатайством твоим умоли Господа избавити Церковь Православную от безверия, ересей и расколов, Отечество наше от нашествия иноплеменных, от недуга и глада, от всякия скобри и смертоносныя раны, обитель же твою и нас всех от враг видимых и невидимых. Да твоим всемощным заступлением укрепляеми и твоею любовию согреваеми с верою и надеждою благодарне вопием Творцу небесе и земли: Аллилуиа.

Ангела земнаго и небеснаго человека зрим тя, преподобне: ты бо измлада Отца Небеснаго возлюбил еси и Тому Единому волю твою поработил еси; сего ради ублажаем тя сице:

Радуйся, измлада гласу Божию в совести внимавый.

Радуйся, образ Божий в души твоей в чистоте хранивый.

Радуйся, земное величие твое по роду ни во что вменивый.

Радуйся, от юности нищету духовную возлюбивый.

Радуйся, смирения учителю.

Радуйся, девства ревнителю.

Радуйся, обитель преподобнаго Сергиа, яко тихое пристанище, избравый.

Радуйся, житию Сергиеву ревностне подражавый.

Радуйся, Арсение, Комельский чудотворче.

Избранный чудотворче и изрядный угодниче Христов, Арсение преподобне, восхваляем тя, безмолвия, терпения и нищеты духовныя учителя. Ты же яко имеяй дерзновение ко Господу, моли Его избавити обитель твою и нас, грешных, от всех бед и скорбных обстояний, да со умилением зовем ти:

Радуйся, Арсение, Комельский чудотворче.

О священная главо, преподобне отче, и преблаженный авво Арсение! Не забуди нищих нас до конца, но поминай всегда во святых твоих и благоприятных молитвах к Богу. Помяни стадо твое, еже сам упасл еси, и не забуди посещати чад твоих: моли за ны, отче священный, за дети твоя духовныя, яко имеяй дерзновение к Небесному Царю. Не премолчи за ны ко Господу и не презри нас, верою и любовию чтущих тя, помяни нас недостойных у Престола Вседержителева, и не престай моляся о нас Христу Богу; дана бо тебе благодать за ны молитися. Не мним тя суща мертва, аще телом и преставился еси от нас, но и по смерти убо жив сый пребываеши; не отступай от нас духом, сохраняй нас от стрел вражиих, и всякия прелести бесовския и козней диавольских, пастырю наш добрый! Аще мощей твоих рака предо очима и вимима есть всегда, но святая твоя душа, со ангельскими воинствы, со безплотными лики, с небесными силами, у Престола Вседержителева предстоящи, достойно веселится. Темже к тебе припадаем, и тебе молим, и тебе мили ся деем, молися о нас всесильному Богу о спасении душ нашых, испроси нам время на покаяние, и еже невозбранным прейти от земли на небо: мытарств же горьких воздушных князей и вечныя муки избавитися, и Небесному Царствию наследники быти, со всеми праведными, от века угодившими Господу нашему Иисусу Христу, Емуже подобает всякая слава, честь и поклонение, ныне и присно и во веки веков. Аминь.

Оценка 4.4 проголосовавших: 5
ПОДЕЛИТЬСЯ

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Please enter your comment!
Please enter your name here